Meteo Zoutkamp maakt gebruikt van een TFA NX Pro Weerstation

Dit is een semi professioneel weerstation die volledige draadloze sensoren heeft.

 

 

 

 

De sensor die temperatuur en luchtvochtigheid meet zit in een weerhut. Deze is vrij geplaatst zodat de wind zoveel mogelijk door de opstelling kan waaien wat een betrouwbare waarde oplevert.

 temperatuur-sensor

 

 wind-sensor

 

 

Aan de schoorsteen zit de windmeter bevestigd. Deze kan vrijwel zonder obstakels in de nabijheid een goede meting van de wind maken. Hiermee wordt niet alleen de windsnelheid en richting gemeten, ook zit er nog een temperatuur sensor in de windmeter waarmee de gevoelstemperatuur bepaald wordt.Dan is er nog een regenmeter. Deze meet tot een nauwkeurigheid van 0.7 mm de neerslag. Door de “wip-wap” constructie is dit een zelfwerkend systeem.

 

 

 

 

Dan is er nog een regenmeter. Deze meet tot een nauwkeurigheid van 0.7 mm de neerslag. Door de “wip-wap” constructie is dit een zelflegend systeem.

 neerslag-sensor

 

 alix1d

 

 

Alle sensoren sturen hun waarden naar de console. Deze console meet de luchtdruk en zorgt er voor dat alle data doorgestuurd wordt naar de “Meteohub”. Deze verwerkt alle data en zorgt ervoor dat alle gegevens naar de website gestuurd worden.